Logo
joomla mobile menu
msen

Selamat Datang

Assalamualaikum dan selamat datang ke website Izzul Aslam Azlan. Saya mengalu-alukan kedatangan anda di laman web ini.

Ini adalah ruangan blog saya dan juga diguna untuk latihan. Anda semua dijemput baca dan share jika berminat.        

Enjoy!!!  

Login

Subscribe

Paling Popular

  • Percutian Ke Bali Part 1
    Jan 06 , 2016

    Assalamualaikum....

    Pada pertengahan tahun 2014, aku dan isteri pergi bercuti ke Bali, Indonesia. Ini adalah percutian bulan madu kami yang pertama sebagai suami isteri. Pada mulanya, aku dan isteri pergi ke MATTA Fair yang di anjurkan di PWTC pada March 2014. Sebelum pergi ke sana, aku dan isteri telah bercadang untuk pergi ke Bali ataupun pulau Krabi. Banyak travel agency terdapat di sana, dan percutian di dalam Malaysia sendiri juga banyak dan menarik terutamanya pulau-pulau tempatan. Walaubagaimanapun, kami memilih untuk ke Bali, Indonesia sebagai destinasi kami untuk berbulan madu. Jom kita baca lebih lanjut.

  • Negeri Sembilan  4-1 Pulau Pinang (Piala FA Pusingan Ke Tiga)
    Mar 11 , 2017

    Hari ini aku terpaksa menggantikan Kid the Karate Kid untuk mengulas game Negeri Sembilan menentang Paroi. Punyalah ramai orang sampai aku menyesal tak beli tiket awal-awal. Last time Paroi penuh pun aku tak ingat bila. Untuk julung kalinya, kalau tolak game friendly, aku terpaksa duduk di grandstand disebabkan ramai orang.

    16 ribu poit yang datang arini!!! ( Tak termasuk yang panjat pagar).

  • Percutian Ke Bali Part 2
    Jan 18 , 2016

    Pada hari berikutnya, kami memulakan aktiviti kami seawal pukul 8.00 pagi. Kami pergi bersarapan di restoran Itali didepan resort kami bersebelahan kolam renang. Sarapan waktu itu lebih kurang sama seperti mana sarapan di hotel-hotel di Malaysia. Tentatif kami pada hari itu agak penuh dan menarik. Pagi itu hujan agak renyai dan bau wangi-wangian (Dorang bakar macam kemenyan) sudah mula dirasai. Selesai saja kami bersarapan, kami terus mengambil barang dan pada waktu yang sama Pak Nyoman, supir kami, telah sampai di pintu depan resort. Kami sangat excited nak memulakan perjalanan kami dan ianya bermula tidak jauh dari tempat kami.

  • Negeri Sembilan FA VS UiTM FC (Matchday 12 Liga Perdana 2016)
    May 20 , 2016

    Assalamualaikum....

    Dengan berbekalkan kemenangan tipis tempoh hari di stadium UiTM Shah Alam sudah pastinya Negeri Sembilan lebih yakin untuk beraksi di gelanggang sendiri. Tiga mata penuh sudah pasti menjadi sasaran skuad Negeri Sembilan untuk game terakhir sebelum pusingan kedua liga perdana 2016. Jika kita lihat di laman sosial, pemain-pemain Negeri Sembilan lebih ketara membuat statements untuk game hari ini jika dibandingkan sebelum ini. Saya rasakan perlawanan hari ini menjadi titik penting untuk menentukan dimana kedudukan Negeri Sembilan di akhir liga nanti.

  • Andrew Nabbout & Joel Chianese Di Gugurkan Dari Squad Negeri Sembilan?
    Jun 20 , 2016

    Assalamualaikum....

    Beberapa bulan yang lepas, terdapat khabar angin yang mengatakan Negeri Sembilan FA cuba mencari nafas baru pada bahagian hadapan Skuad Jangs pada separuh musim kedua 2016. Terdapat muka-muka baru yang dapat dilihat diatas padang ketika friendly yang diadakan di stadium Paroi ketika menentang. Desas-desus mengatakan Andrew Nabbout, Joel Chianese dan Kevin Gunter akan digugurkan dari skuad Rusa untuk saingan liga selepas ini.

Pelawat

Today115
Yesterday80
Week115
Month1715
Total142815

Who's Online

3
Online

Monday, 10 December 2018 22:06

Iklan

 

 

  • Georgie Road, Edinburgh
  • Princess Street, Edinburgh
  • Kintamani, Bali
  • Grand Bazaar, Tehran
  • Perhentian Island, Terengganu

Merantau

Dari Kuala Pilah Ke Edinburgh Part 9

Selapas makan malam, aku buat aktiviti biasa aku seperti malam-malam yang lain dengan menghisap rokok di luar rumah. Sambil tu aku fikirkan balik objektif aku datang sini. Aku ada dua option. Belajar bersungguh-sungguh, score dapat bawak balik master first/second class. Yang tak best pasal option ni, aku akan banyak habiskan masa belajar dan kurang enjoy. Satu lagi punya option pula, belajar cukup-cukup makan jadi aku ada masa untuk enjoy. Tapi bila aku fikir-fikirkan balik, tak guna juga kalau aku belajar teruk-teruk tapi tak dapat pengalaman dekat sini. Jadi aku pilih option nombor dua. 

Read more ...

Dari Kuala Pilah Ke Edinburgh Part 8

Kelas kedua aku pada hari tersebut bermula pada pukul 3 petang. Biasanya jadual aku tiap-tiap semester lebih kurang macam ini. Satu hari dua kelas, pagi lecture dan petang lab. Dan selalunya dalam seminggu tu, ada sehari dua yang tak ada kelas pada hari weekdays. Mungkin master tak banyak kelas kut. Kelas aku untuk subjek ni kebanyakannya budak local dan juga budak-budak bachelor degree. Boleh katakan 80 peratus budak local dan 20 peratus budak luar. Kelas undergrad dengan postgrad kadang-kadang bercampur dan kelas aku hari ini salah satu contohnya.

Read more ...

Programming

  • Adik Cerdik - Wild Animals Copyright

    This is Adik Cerdik Copyright.

     
  • Adik Cerdik - Wild Animals

    Welcome to the Adik Cerdik

    - Wild Animals -

     

    Hi Everybody,

    Learn and fun with your love one by using this app Adik Cerdik - Wild Animals. An interactive Baby's first words app by using pictures and sounds. It contains several wild animals pictures with label and sound to pronounce the animal names. In total 10 wild animals will be in this app. This app is designed mainly for parent to play with their 0 to 2 years old baby.

    You can navigate the image by swiping from left to right or opposition direction to go from one animal to another. The user also may set the application for the mute session to disallow any sound by clicking the mute icon. You can just reset it back by clicking the sound icon again. 

    For now, we only have an English version and for Bahasa Malaysia version is still in development.

    Please enjoy it and drop us an email if you have any inquiries, suggestion or interested with this app. Don't forget to share and rate us!!! 

    Read more ...  

Sejarah

Bola Sepak

  • Tips Kami Turun ke Stadium daripada Ultrajang dan SGSA

    Disebabkan kemeriahan dan kehangatan perlawanan separuh akhir piala AFF Suzuki sabtu ini, pihak FAM menjangkakan kehadiran penyokong di stadium kali ini bakal memecahkan rekod. Situasi ini sebenarnya berisiko dari segi keselamatan dan juga boleh menjadi keliru pada sesetengah penyokong. Kami di Ultrajang dan SGSA sentiasa peka dengan situasi semasa. Jadi menjadi tanggungjawab kami untuk memberi tips kepada penyokong-penyokong yang ingin datang ke stadium Nasional Bukit Jalil pada sabtu ini. Kemungkinan tips ini sudah biasa bagi mereka yang sudah selalu datang ke stadium. Tapi anggaplah ianya sebagai reminder dan ilmu kepada adik-adik yang baru hendak belajar turun ke stadium. Jika ada apa-apa jangan kata kami tidak nasihat!

    Read more ...  
  • Selamat Malam Liga Super !

    Tiada ungkapan paling tepat selain “Selamat Malam Liga Super” untuk menjadi penutup Liga Super di Paroi malam ini. Ungkapan daripada SGSA ini abang Tom ambil sebagai rumusan jalan hidup pasukan Negeri Sembilan di Liga Super 2018 . Maruah persatuan, pegawai-pegawai, pemain-pemain dan penyokong-penyokong seolah olah dihiris tanpa rasa belas kasihan oleh Melaka United (Nama seakan Manchester United menambah perit terhadap hati abang Tom). Usah menuding jari, semua kita tetap merasakan malu itu walaupun cuba dilepaskan dengan makian dan cacian. Tiada lagi kambing hitam yang boleh kita sabitkan dengan nasib malang ini. Jika ada pun apa gunanya?

    Read more ...  

Tips

  • Tips Menurunkan Berat Badan

    Assalamualaikum....

    Hah, korang mesti dah biasa dengar benda-benda macam ni. Hari ini aku nak kongsikan pengalaman aku mengurangkan berat badan pula. Sejujurnya, berat badan aku tak ada lah sampai tahan obes. Tetapi sejak aku berhenti merokok dan bekerjaya ni, berat badan naik mendadak dan kelihatan seperti belon yang di jual di pasar malam. Dari situ aku rasakan perlu ada perubahan drastik yang perlu dilaksanakan dari mengelak menjadi obes dan tidak sihat.

    Read more ...  
  • Pin Button Badge 58MM Serendah RM1.00 Pcs!

    Assalamualaikum....

    Korang minat nak buat pin button tak? tak kesah la untuk majlis perkahwinan ke, majlis hari jadi ke, majlis berkhatan ke. Korang nak yang murah tapi tak tau nak beli kat mane? Hah, meh sini saya nak bagitahu nak cari dekat mana. Kedai ni baru bukak tahun 2016 ni tapi setakat ni alhamdulillah semakin bagus. Nama kedai dorang ni SF Collection, macam cool je nama dia kan. Tak tau la apa maksud SF tu, sumpah famous kut. Hahahahah.

    Read more ...